Δ. Σιούφας: Θετική η συνεισφορά του ΤΕΜΠΕ στη στήριξη των ΠΜΕ

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 12:41

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) είναι τώρα σε θέση να συνεισφέρει ενεργά στη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (ΠΜΕ) και είναι πλήρως αποδεκτό από την αγορά.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Αναστάσιο Νεράντζη επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΤΕΜΠΜΕ και έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για τη λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ προκύπτει ότι για τη Δράση Εγγυοδοσίας, μέχρι τις 30-4-2007, οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί έφτασαν τις 5.403 και οι εγγυήσεις ανήλθαν σε 102,1 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τη Δράση Επιδότησης Επιτοκίου επισημάνθηκε ότι η δράση αυτή ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2006. Μέχρι τις 30-4-2007 είχαν υποβληθεί 1.786 αιτήσεις και εγκρίθηκαν 867 με συνολικό ποσό επιδότησης 18,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 90,5% του αρχικού προϋπολογισμού της δράσης. Σύνολο ενισχυθεισών επιχειρήσεων 2802 στις δράσεις του ταμείου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, στις 30 Απριλίου 2004 οι εγγυήσεις ήταν στο μηδέν.

Επίσης, εξετάστηκε και η δυνατότητα διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ μέσω της αύξησης του παρεχόμενου ποσού εγγύησης και της διεύρυνσης των δράσεων και των επιλέξιμων επιχειρήσεων.

Ο κ. Σιούφας διαβεβαίωσε ότι το έργο του ΤΕΜΠΜΕ θα συνεχιστεί και στη νέα Χρηματοδοτική Περίοδο 2007-2013 και τόνισε ότι το Ταμείο Εγγυοδοσίας είναι ένας θεσμός που παρελήφθη ανενεργός και που του δόθηκε νέα πνοή με τη στενή συνεργασία της επιχειρηματικής κοινότητας, των επιμελητηρίων και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα