Ανοδος του νικελίου στο Λονδίνο

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007 13:15

ΑΝΟΔΙΚΑ, από τα χαμηλά επίπεδα περίπου δύο μηνών κινήθηκε το νικέλιο στο Λονδίνο, μετά την παύση της παραγωγής σε μονάδα Voisey's Bay στον Καναδά, εξ αιτίας προβλημάτων σε θέματα ασφαλείας. Ανοδικά κινήθηκε επίσης ο χαλκός και ο ψευδάργυρος.

Χθες, η Cia. Vale do Rio Doce, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας του μετάλλου στον κόσμο, είπε ότι οι υπάλληλοί της αρνούνται να επιστρέψουν στις θέσεις τους σε ορυχείο της στο Λαμπραντόρ. Το σκέλος παράγει περίπου 1.300 μετρικούς τόνους του μεταλλεύματος και ενδιάμεσου προϊόντος ημερησίως. Τα αποθέματα του νικελίου διατηρούνται στην παγκόσμια κατανάλωση περίπου τριών ημερών.

Το νικέλιο για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 640 δολ., ποσοστό 1,45, φθάνοντας στα 2.760 δολ. ο μετρικός τόνος, στις 9:17 π.μ. στο London Metal Exchange (LME), τοπική ώρα. Η τιμή, αντιπροσωπεύει εβδομαδιαία πτώση 9,4%, τη μεγαλύτερη από την εβδομάδα που έληξε στις 23 Μαρτίου. Τα συμβόλαια υποχώρησαν χθες στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Μαρτίου.

Το νικέλιο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, έχει σημειώσει φέτος άνοδο 37%, έχοντας την καλύτερη επίδοση από τα άλλα έξι μέταλλα που διαπραγματεύονται στο LME. Διαπραγματεύθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 51.800 τόνων στις 9 Μαΐου, αναγκάζοντας τις χαλυβουργίες, συμπεριλαμβανομένης και της ThyssenKrupp AG, να πουν ότι θα παράγουν περισσότερα προϊόντα χωρίς νικέλιο για να μειώσουν το κόστος της παραγωγής.

Τα αποθέματα νικελίου που ελέγχονται από το LME σημείωσαν άνοδο 242 τόνους, ποσοστό 3,5%, φθάνοντας στους 7.452 τόνους, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου. Συνολικά η άνοδος για την εβδομάδα ανέρχεται σε 54%.

Ανοδο 63 δολ., ποσοστό 0,9% σημείωσε ο χαλκός, φθάνοντας τα 7.063 δολ. ο τόνος, περιορίζοντας τις απώλειες τριών ημερών. Το μέταλλο έχει υποχωρήσει 2,8% αυτήν την εβδομάδα, σημειώνοντας πτώση για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Οι κινεζικές εισαγωγές χαλκού και των κραμάτων του, υποχώρησαν 7,7%, φθάνοντας στους 192.069 τόνους τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων της χώρας.. οι εισαγωγές υπερδιπλασιάστηκαν το προηγούμενο έτος.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων που διαπραγματεύονται στο LME, το αλουμίνιο παρέμεινε αμετάβλητο στα 2.755 δολ. ο τόνος, ο μόλυβδος σημείωσε άνοδο 5 δολ., φθάνοντας στα 2.125 δολ. ο τόνος και ο κασσίτερος παρέμεινε αμετάβλητος στα 13.850 δολ. ο τόνος. Ανοδο 12 δολ., στα 3.582 δολ. ο τόνος σημείωσε ο ψευδάργυρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα