Αυστραλία: Χαμηλότερη των προβλέψων η αύξηση των λιανικών πωλήσεων

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 11:31

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών αύξηση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας τον Απρίλιο, καθώς η αύξηση των τιμών της βενζίνης, περιόρισε τις δαπάνες στα πολυκαταστήματα.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,1% από τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Σύδνεϋ. Η άνοδος τον προηγούμενο μήνα αναθεωρήθηκε χαμηλότερα, στο 1%. Κατά μέσον όρο 22 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι η άνοδος των λιανικών πωλήσεων θα ήταν 0,5%.

Το δολάριο της Αυστραλίας υποχώρησε στα 81,86 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 4:32 μ.μ. στο Σϋδνεϋ, από 81,96 σεντς, πριν από την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων. Η απόδοση των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε 2 μονάδες βάσης, στο 6,02%. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Οι πωλήσεις στα πολυκαταστήματα μειώθηκαν 3,4% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Οι δαπάνες για καλλυντικά μειώθηκαν 1,7% και των παιχνιδιών κατά 1,3%. Τη μείωση εξισορρόπησαν κατά τρόπον τινά οι πωλήσεις τροφίμων που αυξήθηκαν 1,4%.

Οι τιμές της βενζίνης από την έναρξη του έτους στη χώρα σημείωσαν άνοδο 11%, αγγίζοντας το 1,31 δολ. Αυστραλίας το λίτρο ή περίπου τα 4,05 δολ. το γαλόνι στις 27 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα