Ελληνική Υφαντουργία: Ζημίες το α'τρίμηνο

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 11:43

Παρά την αυξημένη ζήτηση του υφάσματος denim (το οποίο αποτελεί το κύριο προϊόν της εταιρείας) η Ελληνική Υφαντουργία Α.Ε. παρουσίασε απώλειες στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών αλλά και την αποδοτικότητα του Ομίλου. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι δύο εκκοκκιστικές μονάδες που διαθέτει, αντιμετώπισαν μία από τις χειρότερες περιόδους της τελευταίας εικοσαετίας, ως απόρροια κυρίως των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά τη συγκομιδή, με αποτέλεσμα το υψηλό κόστος παραγωγής εκκοκκισμένου βάμβακος.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 21,30 εκατ ευρώ, έναντι 24,50 εκατ. ευρώ του προηγούμενου τριμήνου, λόγω μειωμένων πωλήσεων βάμβακος έναντι αυτών που είχαν επιτευχθεί στο 2006. Tα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 0,57 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα από την αρνητική αποδοτικότητα των εκκοκκιστηρίων, την υψηλότερη τιμή ανάλωσης της πρώτης ύλης, αλλά και από την πώληση παλαιών αποθεμάτων σε χαμηλές τιμές, ενώ τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν σε -1,71 εκατ. ευρώ έναντι 1,57 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν από 1,00 εκατ. ευρώ το τρίμηνο του 2006 σε -1,13 εκατ. το τρίμηνο του 2007.

Τα ίδια κεφάλαια των μετόχων της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 80,67 εκατ. ευρώ από 81,80 εκατ. ευρώ το τέλος του 2006.

Σε ενοποιημένο επίπεδο οι επενδύσεις πρώτο τρίμηνο του 2007 ανήλθαν σε 2,05 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως τη διεύρυνση της παραγωγικής δυναμικότητας για την παραγωγή νέων προϊόντων. Μέχρι το τέλος του έτους προγραμματίζεται να υλοποιηθεί η αντικατάσταση μέρους των υφαντικών ιστών με εγκατάσταση νέων τελευταίας τεχνολογίας, συνολικού κόστους 1 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα