Glaxo: Στα χαμηλότερα δύο ετών οι μετοχές

Μετά την υποβάθμιση των μετοχών της από την Merrill Lynch
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2007 11:12

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο ετών υποχώρησαν οι μετοχές της GlaxoSmithKline Plc μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής της μετοχής της από την Merrill Lynch & Co.

Οι μετοχές της φαρμακοβιομηχανίας που εδρεύει στο Λονδίνο, υποχώρησαν 33 πένες, ποσοστό 2,5%, φθάνοντας στις 1.273 πένες η μία στις 8:28 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, μετά από υποχώρηση έως 2,8%. Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή της μετοχής της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2005. Οι αναλυτές της Merrill Lynch, της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας στον κόσμο, υποβάθμισαν τις μετοχές της εταιρείας στο «sell» από το «neutral.»

Οι μετοχές της Glaxo έχουν υποχωρήσει περίπου 13% από τις 21 Μαΐου, μετά το δημοσίευμα στην New England Journal of Medicine, ότι ασθενείς με διαβήτη που χρησιμοποιούν συγκεκριμένο σκεύασμα της εταιρείας για τη νόσο – το δεύτερο καλύτερο σε πωλήσεις της εταιρείας – κινδυνεύουν κατά 43% να πάθουν καρδιακή προσβολή. Τα στελέχη της εταιρείας είπαν ότι πιο αυστηρές έρευνες δεν έδειξαν αύξηση του κινδύνου από το σκεύασμα, ενώ οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, είπαν ότι δεν έχουν αρκετά στοιχεία για να υπολογίσουν τους κινδύνους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα