Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 07:01

ΡΑΛΙ έκαναν οι ασιατικές μετοχές, αψηφώντας τη δεύτερη ημέρα απωλειών των μετοχών στην Κίνα, μετά την πρόβλεψη της Federal Reserve των ΗΠΑ ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν τα κέρδη μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της Citic Securities Co., της μεγαλύτερης εισηγμένης χρηματιστηριακής εταιρείας της Κίνας, οδήγησαν τον δείκτη CSI 300 Index προς τις μεγαλύτερες απώλειες δύο ημερών και σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 149,93 μονάδες στις 11:53 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, ανακάμπτοντας από απώλειες 0,5%. Ο δείκτης στην Κίνα υποχώρησε 6,8% χθες μετά την απόφαση των αρχών για τριπλασιασμό του φόρου συναλλαγής μετοχών για να περιορίσουν την έκρηξη της αγοράς.

Σήμερα ο CSI 300 σημείωνε απώλειες 2,6%, και ήταν ο μόνος δείκτης στην περιφέρεια που κινήθηκε πτωτικά. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,9%. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi, σημείωνε άνοδο 1,7% διευρύνοντας τα επίπεδα ρεκόρ. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα, λόγω εθνικών εορτών.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 1.530,23 μονάδες. Οι αμερικανικές μετοχές άρχισαν να διαπραγματεύονται χαμηλότερα μετά τον τριπλασιασμό των φόρων συναλλαγής μετοχών στην Κίνα, ωθώντας σε απώλειες τις αγορές της Ασίας και της Ευρώπης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα