Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 07:04

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη μετά τη χθεσινή του άνοδο, καθώς εικάζεται ότι η αύξηση της ζήτησης θα ελέγξει αρκετά την άνοδο από την υψηλότερη παραγωγή βενζίνης στις ΗΠΑ.

Σημερινή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας, ενδέχεται να δείξει ότι αποθέματα βενζίνης κάτω από τον μέσον όρο, αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, ενώ τα αποθέματα αυξήθηκαν για έκτη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Tα συμβόλαια της βενζίνης για τον Ιούνιο που λήγουν σήμερα, διαπραγματεύονται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, μετά την υποχώρησή τους κατά 5,8% αυτήν την εβδομάδα.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου διαπραγματεύθηκε στα 63,37 δολ. το βαρέλι, 12 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονκές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:29 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 34 σεντς, ποσοστό 0,5%,φθάνοντας στα 63,49 δολ. το βαρέλι χθες, μετά την υποχώρησή τους κατά 3,1% τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Το μπρεντ διαπραγματεύθηκε σήμερα στα 67,97 δολ. το βαρέλι, 13 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου, μετά τη χθεσινή του υποχώρηση κατά 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα