IATA: 5,4% η αύξηση της επιβατικής κίνησης τον Απρίλιο

Η μεγαλύτερη αύξηση στη Μέση Ανατολή
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 08:38

ΑΥΞΗΣΗ 5,4% σημείωσε η επιβατική κίνηση των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως τον Απρίλιο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης για πτήσεις από και προς τη Μέση Ανατολή.

Ο δείκτης φόρτωσης ή η αναλογία των θέσεων που γέμισαν, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στο 76,3% σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της International Air Transport Association (ΙΑΤΑ), που εκπροσωπεί 250 αεροπορικές εταιρείες διεθνώς. Η εμπορευματική κίνηση αυξήθηκε 2,8%.

Η οικονομική ανάπτυξη και αύξηση των εισοδημάτων έχουν τονώσει τη ζήτηση για ταξίδια διεθνώς. Οι αεροπορικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο οδεύουν σε κερδοφορία το 2007, θέτοντας τέλος στις ζημίες επί έξι συνεχή έτη, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ τον Απρίλιο.

«Για την επιβατική κίνηση η ζήτηση είναι καλύτερη από ότι αναμενόταν και στηρίχθηκε αντίστοιχα από την έντονη οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Giovanni Bisignani, στην ανακοίνωση, συμπληρώνοντας: «Η δραστηριότητα μεταφοράς εμπορευμάτων συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά ο ανταγωνισμός με άλλες μορφές μεταφοράς, είναι έντονος».

Η διεθνής επιβατική κίνηση ή η απόσταση που διανύθηκε μετά την πληρωμή των επιβατών, αυξήθηκε 18% στη Μέση Ανατολή τον περασμένο μήνα. Χθες η Qatar Airways ανακοίνωσε την αγορά 80 αεροσκαφών τύπου Airbus SAS A350 WXB, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για ταξίδια στην περιοχή.

Στη Βόρειο Αμερική η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε 3,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η επιβατική κίνηση στην Ευρώπη αυξήθηκε 3,6%, ενώ στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, σημείωσε άνοδο 5,7%.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους η διεθνής επιβατική κίνηση αυξήθηκε 7,6%, ενώ των εμπορευμάτων κατά 2,6%.

Διεθνώς οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να εμφανίσουν κέρδη 3,8 δισ. δολ. το 2007, 52% περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη, καθώς οι αριθμοί των επιβατών βοηθούν στην εξισορρόπηση του κόστους των καυσίμων και της συρρίκνωσης της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ τον Απρίλιο. Η νέα πρόβλεψη υπερέβη την αντίστοιχη του Δεκεμβρίου κατά 2,5 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα