BHP: Νέος CEO στα ηνία της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο

Ο Marius Kloppers, ο οποίος θα διαδεχθεί την 1η Οκτωβρίου τον Charles Goodyear
Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 08:26

ΣΤΗ ΘΕΣΗ του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή προήγαγε η BHP Billiton Ltd., η μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο τον Marius Kloppers, δίνοντάς του τον έλεγχο έργων πλέον των 17,5 δισ. δολ., καθώς το κόστος αυξάνεται σε συνδυασμό με την αύξηση των εξαγορών στον κλάδο.

Ο Kloppers, 44 ετών, θα διαδεχθεί τον Charles Goodyear την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη. Οικονομικοί αναλυτές και επενδυτές θεωρούσαν τον Kloppers τον πιο επιθυμητό υποψήφιο.

Ο Kloppers που έχει γεννηθεί στη Νότιο Αφρική θα αναλάβει μιά εταιρεία η οποία εμφάνισε για 7,5 συνεχόμενα έτη κέρδη ρεκόρ, αποτέλεσμα της έντονης ζήτηση από την Κίνα, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών των μετάλλων. Η άνοδος των κερδών ώθησε σε εξαγορές πλέον των 79 δισ. δολ. στον κλάδο φέτος, συμπεριλαμβανομένης και της επιθετικής προσφοράς της Alcoa Inc. για την Alcan Inc.

Οι μετοχές της BHP έχουν σημειώσει άνοδο 23% φέτος, περισσότερο από τη διπλάσια του 10% που σημείωσε ο δείκτης στην Αυστραλία. Σήμερα οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως 75 σεντς, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στα 31,82 δολ. Αυστραλίας η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 31,72 δολ. Αυστραλίας η μία στις 2:26 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα