Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2007 08:39

* ΕΞΠΡΕΣ: "ΟΟΣΑ: Ριζικές αλλαγές τώρα στο ασφαλιστικό. Μείωση συντάξεων και ελεύθερες απολύσεις συστήνει ο διεθνής οργανισμός".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συνταγή Θάτσερ από ΟΟΣΑ. Ελεύθερες απολύσεις-μείωση συντάξεων. Έκθεση - κόλαφος του Διεθνούς Οργανισμού για την ελληνική οικονομία".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ημέρες '99" στην Κίνα, αλλά ψυχραιμία στις διεθνείς αγορές. Μικρής έκτασης το σινικό ντόμινο".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Γενικευμένες αντιδράσεις στη σκληρή "συνταγή" ΟΟΣΑ. Ο ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφης αποστασιοποιήθηκε από τις προτάσεις".

ΟΟΣΑ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Μέτρα εκτάκτου ανάγκης για την οικονομία εισηγείται ο ΟΟΣΑ. Προτείνει αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση μισθών για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, απελευθέρωση απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία αποκαλύπτει ότι η εισφοροδιαφυγή εκτινάχθηκε στα 5,8 δισ. ευρώ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Με επαίνους για τη δημοσιονομική προσαρμογή στην τριετία ξεκινά μια από τις σκληρότερες εκθέσεις που εξέδωσε για την ελληνική οικονομία ο ΟΟΣΑ. Προτείνονται η πλήρης ανατροπή σε εργασιακό και ασφαλιστικό και "ιδιωτικοποίηση" ακόμη και των δημοσίων πανεπιστημίων. Οι συστάσεις ΟΟΣΑ περιλαμβάνουν μείωση συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Συστήνεται επίσης μείωση των κατωτάτων μισθών και πλήρης ευελιξία στην εργασία, με απελευθέρωση απολύσεων".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα