Standard Chartered: Μεταφέρει θέσεις εργασίας στο Ντουμπάϊ

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 08:26

ΣΧΕΔΙΑ για τη μεταφορά 50 με 100 θέσεων εργασίας από το Λονδίνο στο Ντουμπάϊ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κάνει η Standard Chartered Plc, η βρετανική τράπεζα που πραγματοποιεί τα περισσότερα κέρδη της στην Ασία.

Οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με τα επιτόκια και τη διαπραγμάτευση νομισμάτων των χωρών του G10, εκείνοι που εξειδικεύονται στην Αφρική και οι υπόλοιποι που επιβλέπουν το χαρτοφυλάκιο δανείων της Standard Chartered, θα μετακινηθούν στο Ντουμπάϊ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της εταιρείας, Sean Farrell στο Λονδίνο.

Τον Μάϊο η Standard Chartered είπε ότι θα δημιουργήσει νέο στρατηγείο στο εμιράτο. Τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Merrill Lynch & Co. και της Deutsche Bank AG ανοίγουν παραρτήματα στον Περσικό Κόλπο, καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών της περιφέρειας, απελευθερώνουν την αγορά πώλησης μετοχών.

Πέρυσι, η Dubai World, ένας όμιλος που ελέγχεται από την οικογένεια που διοικεί το Ντουμπάϊ, αγόρασε μερίδιο 2,7% στην Standard Chartered αντί ποσού 1 δισ. δολ., μέσω του επενδυτικού της σκέλους Istithmar PJSC.

Τον Μάρτιο, η αμερικανική εταιρεία παροχής πετρελαϊκών υπηρεσιών Ηalliburton Co., ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στο Ντουμπάϊ από το Χιούστον του Τέξας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα