Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 08:32

* ΕΞΠΡΕΣ: "Μείωση κόστους και χρόνου εκτελωνισμού για τις εταιρίες. Σχέδιο του υπ. Οικονομικών για πλήρη εφαρμογή ηλεκτρονικών πράξεων σε εισαγωγές-εξαγωγές".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέα "ομολογιακή" βόμβα. Σκιές και ερωτήματα στο Ταμιευτήριο. Αγορές ομολόγων από ΤΤ και ΑΤΕ με μεσολάβηση του Γ. Παπαμαρκάκη".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Οι τράπεζες έσωσαν την παρτίδα. +11,3% τα κέρδη, +11,8% ο τζίρος".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κέρδη δύο "ταχυτήτων" για τις εισηγμένες στο τρίμηνο. Στο 11,6% η συνολική αύξηση των αποτελεσμάτων".

Τράπεζες

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Ο κλάδος των τραπεζών έκλεψε την παράσταση στο πρώτο τρίμηνο του 2007, ενισχύοντας σημαντικά τη συνολική κερδοφορία των εισηγμένων εταιρειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Τμήμα Ανάλυσης του "Κ", τα κέρδη μετά από φόρους των 290 εισηγμένων, που έχουν ανακοινώσει οικονομικά στοιχεία για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2007, σημείωσαν σε ενοποιημένη βάση αύξηση 11,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 11,81%".

Τελωνειακός κώδικας

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Ριζική μεταβολή του τελωνειακού χάρτη, μετά την εφαρμογή και του νέου Τελωνειακού Κώδικα, επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών. Με γνώμονα τη μείωση του κόστους και της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι επιχειρήσεις, προωθείται η δυνατότητα αποστολέων και παραληπτών εμπορευμάτων να διενεργούν ηλεκτρονικά από την έδρα τους τις τελωνειακές διαδικασίες".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα