Singapore Air: Σε «προχωρημένες» διαπραγματεύσεις με την China Eastern

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 08:04

ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ διαπραγματεύσεις για μια δυνητική επένδυση στην China Eastern Airlines Corp., βρίσκεται η Singapore Airlines Ltd., η πιο κερδοφόρα αεροπορική εταιρεία της Ασίας, καθώς επιδιώκει μεγαλύτερη πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά του κόσμου.

Οι εταιρείες δεν έχουν επιτύχει τελική συμφωνία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Singapore Airlines, αργά το βράδυ, την πρώτη φορά που ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο των συνομιλιών με την αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στη Σαγκάη.

Μια συμφωνία θα δώσει στην Singapore Airlines μεγαλύτερη πρόσβαση σε μια αγορά που προβλέπεται να αναπτυχθεί πέντε φορές έως το 2025, ενώ η China Eastern θα αποκτήσει ένα συνεργάτη που θα την βοηθήσει να ανταγωνιστεί με την Cathay Pacific Airways Ltd. και την Air China Ltd. Η China Eastern άρχισε τις διαπραγματεύσεις με τους δυνητικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης και της Singapore Airlines, τουλάχιστον πριν από 10 μήνες.

Οι μετοχές της Singapore Airlines σημείωσαν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 18,50 δολ. Σιγκαπούρης η μία, στις 9:05 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 5,7%. Η κρατική εταιρεία της Σιγκαπούρης, Temasek, κατέχει το 55% της αεροπορικής εταιρείας, όπως αναφέρεται στο Web site της.

Οι μετοχές της China Eastern έχουν σημειώσει υπερδιπλάσια άνοδο στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ φέτος. Η διαπραγμάτευσή τους έχει ανασταλεί από τις 22 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα