Ν. Κορέα: Απροσδόκητη αύξηση 11,9% των εξαγωγών τον Μάϊο

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 08:51

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ από ότι αναμενόταν αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές της Ν. Κορέας τον Μάϊο, αποτέλεσμα των πωλήσεων αυτοκινήτων και κινητών τηλεφώνων, καταδεικνύοντας ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, ενδέχεται να αναπτυχθεί.

Οι εξαγωγές αναρριχήθηκαν 11,95 τον Μάϊο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την άνοδό τους κατά 17,1% τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενεργείας της χώρας. Κατά μέσον όρο 11 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι εξαγωγές της Ν. Κορέας θα σημείωναν αύξηση 9%.

Στο Χρηματιστήριο ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα, εν μέσω των στοιχείων για την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Η σημερινή έκθεση έδειξε αύξηση των εξαγωγών στις ΗΠΑ κατά 24,9% τις πρώτες 20 ημέρες του Μαΐου, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι φορτώσεις προς την Κίνα, σημείωσαν αύξηση 25,9%.

Οι συνολικές εξαγωγές αυξήθηκαν στο επίπεδο ρεκόρ των 31 3 δισ. δολ. τον μήνα που πέρασε και οι εισαγωγές αυξήθηκαν 13,6%, φθάνοντας στα 29,8 δισ. δολ., με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα να διαμορφωθεί στο 1,5 δισ. δολ. τον Μάϊο, σύμφωνα με το υπουργείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα