Αίτημα άμεσης σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών

Για την υπόθεση των ομολόγων
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 18:07
UPD:18:59

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση των ομολόγων ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Γ. Κολιοκώστας, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής και αναπληρωτής του. Η Ολομέλεια αναμένεται να συγκληθεί εντός του Ιουνίου.

Ο κ. Κολιοκώστας επικαλούμενος τη σπουδαιότητα της υπόθεσης και εν όψει του γεγονότος ότι βαίνει προς το τέλος της η έρευνα που διενεργούν οι εισαγγελείς εφετών Αντώνης Λιόγας και Γρηγόρης Πεπόνης ζητά από το σώμα των εφετών να ορίσει ειδικό εφέτη ανακριτή και αναπληρωτή του προκειμένου να διενεργήσουν την κύρια ανάκριση για την υπόθεση.

Στο έγγραφο του κ. Κολιοκώστα επισημαίνεται ότι «η σοβαρότητα των εν λόγω υποθέσεων επιβάλλει τη σύντομη περάτωση της προδικασίας και δη τον έλεγχο των κατηγοριών σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Συμβούλιο Εφετών και τη διεξαγωγή των ανακρίσεων από Εφέτη ανακριτή, ήτοι από έμπειρο και ανώτερο δικαστικό λειτουργό, στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας».

Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, από την έρευνα προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων όπως της απάτης κατ' εξακολούθηση και συναυτουργία, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγής κ.ά. .

Σήμερα εξάλλου, οι υπεύθυνοι της «Ακρόπολις» δεν προσήλθαν για να καταθέσουν για την υπόθεση των ομολόγων, καθώς ζήτησαν και έλαβαν από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προθεσμία για τη Δευτέρα. Προθεσμία για να καταθέσουν πήραν από τον εισαγγελέα και οι υπεύθυνοι του ΤΕΑΠΟΚΑ, του Ταμείου Εφημεριδοπωλών και των Φαρμακοϋπαλλήλων.

Eν τω μεταξύ νέα ολιγοήμερη προθεσμία έδωσε η JP Morgan στα ασφαλιστικά Ταμεία για την επαναγορά του ομολόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμβιβασμό μέσω της καταβολής και των τόκων (μαζί με το κεφάλαιο) που θα έδινε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Πάντως ο υπουρgός Απασχόλησης απέκλεισε το ενδεχόμενο παρέμβασης της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση της Τράπεζας με τα Ταμεία http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/05/1342393.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα