Carlyle, MBK: Μεταξύ των αγοραστών της «Ta Chong Bank»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 09:26

ΜΕΤΑΞΥ των εταιρειών που επιδιώκουν να αποκτήσουν το 35% της μη κερδοφόρας εταιρείας της Ταϊβάν, Ta Chong Bank Ltd., συγκαταλέγονται η Carlyle Group και η MBK Partners Ltd., σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Affinity Equity Partners και η ιαπωνική Orix Corp., που συνεργάζονται με το επενδυτικό κεφάλαιο Longreach Group, ενδέχεται επίσης να καταθέσουν προσφορές, σύμφωνα με τους τρεις ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή η διαδικασία της πώλησης είναι εμπιστευτική. Οι ενδιαφερόμενοι στοιχηματίζουν ότι μια αναζωογονημένη Ta Chong ενδέχεται να καταστεί στόχος για μια μεγαλύτερη τράπεζα.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ενθαρρύνει της ενοποίησης σε μια βιομηχανία, όπου περίπου το 1/3 των τοπικών τραπεζών δεν είναι κερδοφόρο. Οι μέτοχοι της Ta Chong ενδέχεται να είναι αντίθετοι στην πώληση πλειοψηφικού πακέτου, δήλωσε τον περασμένο μήνα ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Jerry Chen.

Η Ta Chong ενδέχεται να πουλήσει από 30% έως 35% του εαυτού τους με την έκδοση νέων μετοχών και μετατρέψιμων ομολόγων, κάνοντας τον μελλοντικό αγοραστή της έναν από τους μεγαλύτερους μετόχους της, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που ανέφεραν ότι οι αρχικές προσφορές θα γίνουν γύρω στα μέσα Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα