Ahold: Μείωση των κερδών το α' τρίμηνο

Μετά την πώληση φθηνότερων προϊόντων και τις επενδύσεις στα καταστήματα
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 09:15

ΜΕΙΩΣΗ 2% εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Royal Ahold NV, της ολλανδικής ιδιοκτήτριας των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Stop & Shop και των Giant των ΗΠΑ, μετά τη μείωση των τιμών και την ανακαίνιση των καταστημάτων για να κρατήσει τους Αμερικανούς καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα της Wal-Mart Stores Inc.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 241 εκατ. ευρώ (326 εκατ. δολ.) από 246 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Αμστερνταμ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 228 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης σχεδιάζει να μειώσει τις τιμές προϊόντων που αποτελούν το 75% των πωλήσεων για να περιορίσει το κενό με την Kroger Co. Τον περασμένο μήνα η Ahold είπε ότι οι χαμηλότερες τιμές και οι υψηλότερες δαπάνες θα βλάψουν τα περιθώρια. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ahold, Anders Moberg, που παραιτήθηκε τον Απρίλιο, επέστρεψε την εταιρεία στα κέρδη μετά το οικονομικό σκάνδαλο που ανάγκασε στην πώληση πλέον των 30 τμημάτων της, συμπεριλαμβανομένης της U.S. Foodservice.

Φέτος οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο 13%, κατά ένα μέρος λόγω των εικασιών ότι η εταιρεία θα συγχωνευθεί με την βελγική Delhaize Group ή θα διαλυθεί, μετά την πώληση τον περασμένο μήνα της Foodservice προς 7,1 δισ. δολάρια. Η χρηματιστηριακή αξία της Ahold αυξήθηκε στα 14 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα