Εκτιμήσεις για κατανάλωση φυσικού αερίου άνω των 3,7 δισ. κ.μ.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007 18:05

Το 2007 η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα υπερβεί τα 3,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, αυξημένη κατά 61% σε σχέση με το 2003, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 28ης Σύσκεψης Συνεργασίας των Διυλιστηρίων σε θέματα Υγιεινής, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος που διοργάνωσε ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος του Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.).

Ο κ.Στεφάνου είπε ότι στους επόμενους μήνες, η εγκατεστημένη ισχύς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) θα υπερβεί τα 1000 MW, έναντι μόλις 370 MW που ήταν το 2003. Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός του ΔΕΣΜΗΕ για την κατασκευή της πρώτης ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Νότιο Σύστημα, ενώ, την ίδια στιγμή, ξεκινά η υλοποίηση και άλλων, μεγάλης κλίμακας, ιδιωτικών επενδύσεων στην ηλεκτροπαραγωγή.

Οσον αφορά το πρόγραμμα δράσης του ΔΕΣΦΑ, ο κ.Στεφάνου είπε ότι "μέσα στα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει, όχι μόνο το βασικό μοχλό ανάπτυξης των δικτύων υψηλής πίεσης φυσικού αερίου, αλλά και έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα μας". Στον προγραμματισμό του ΔΕΣΦΑ έχουν ήδη ενταχθεί ή προγραμματίζονται 39 έργα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα