Προβολή ελληνικών προϊόντων σε συνέδριο γαστρονομίας

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007 18:12

Τα ελληνικά προϊόντα βρέθηκαν για τρεις ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος 230 ξένων αγοραστών και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας και Partenariat Βιομηχανίας Τροφίμων -Οίνων - Ποτών που διοργάνωσε ο ΟΠΕ στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Σαντορίνη στις 8-10 Ιουνίου, υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ Παναγιώτης Δρόσος έκανε λόγο για την αύξηση των εξαγωγών κατά 33% κατά την τελευταία διετία, και τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του α' τριμήνου του 2007, η αύξηση των εξαγωγών στην τριετία αναμένεται να φθάσει το 50%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ προανήγγειλε ότι το 2007 είναι έτος δράσεων για τα ελληνικά προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας σε διεθνές επίπεδο, καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ποτά στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά. Ειδικότερα για το θέμα της φέτας ο κ. Δρόσος επισήμανε ότι τον Οκτώβριο η χώρα μας θα δώσει σημαντική μάχη, εξαντλώντας όλα τα νόμιμα μέσα για τη διεθνή κατοχύρωση του προϊόντος.

Επίσης τόνισε ότι θα στηριχθούν όλες οι συνεργασίες, οι οποίες θα συμφωνηθούν στο συνέδριο από τον ΟΠΕ με προωθητικές και άλλες ενέργειες, που έχουν στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των ελληνικών προϊόντων.

Ο κορυφαίος σεφ Gordon Ramsay υποστήριξε θερμά τα ελληνικά προϊόντα, παρουσιάζοντας τη στρατηγική την οποία πρέπει να ακολουθήσουν σεφ και εστιατόρια για την τοποθέτηση των ελληνικών τροφίμων στις αγορές-στόχους. Ο Gordon Ramsay είναι ιδιοκτήτης διακεκριμένης αλυσίδας 13 εστιατορίων σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ιαπωνία, βραβευμένων με 10 αστέρια Michelin, και συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων μαγειρικής.

Στο Συνέδριο έλαβαν χώρα προγραμματισμένες συναντήσεις των αγοραστών από τις ΗΠΑ, Καναδά, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα, Αυστραλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.ά. με τους Έλληνες παραγωγούς, ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επισκέψεις σε μονάδες παραγωγών καθώς και σε εργαστήρια παραδοσιακής παραγωγής προϊόντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα