Υποχωρεί το αργό στην Ασία

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 07:51

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο μετά τη χθεσινή του άνοδο, καθώς φαίνεται ότι ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να επεκτείνει την μείωση της παραγωγής περιορίζοντας τα παγκόσμια αποθέματα.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε έως 21 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 65,76 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:13 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 65,82 δολ. το βαρέλι.

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη χώρας εξαγωγής πετρελαίου στον κόσμο είπε χθες ότι τα διϋλιστήρια πρέπει να μειώσουν τις εξαγωγές τους στην Ασία για ένατο μήνα τον Ιούλιο. Αυριανή έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ ενδέχεται να δείξει ότι ο υψηλότερος μέσος όρος των αποθεμάτων στη χώρα υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα 400.000 βαρέλια, καθώς τα διϋλιστήρια αύξησαν την παραγωγή για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της ζήτησης το καλοκαίρι, όπως προέβλεψαν 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουλίου υποχώρησε έως 34 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 69,22 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Στις 11:19 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 69,35 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα