Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 07:01

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ οι ασιατικές μετοχές από τα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, μετά τη μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν άνοδο των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε χωρίς να τροφοδοτηθεί ο πληθωρισμός.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς τα σχόλια της Fed περιόρισαν τις εικοτολογίες ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τα επιτόκια. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές των μεταλλουργιών, μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 150,51 μονάδες στις 10:56 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, θέτοντας τέλος στις απώλειες 0,9% δύο ημερών, που τροφοδοτήθηκαν από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων. Χθες ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Μαΐου.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 17.848,99 μονάδες. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων της Sony Corp. επίσης κινήθηκαν ανοδικά μετά την υποχώρηση του γιέν στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ από το 2002, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεών τους σε δολάρια. Στην Κίνα, χαμηλότερα άνοιξε ο δείκτης CSI 300. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια.

Χθες ανοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές μετά την αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Μάϊο κατά 1,4%, περισσότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτές θα αυξηθούν 0,6%.

Ο MSCI Asia-Pacific Materials Index σημείωνε σήμερα άνοδο 1,5%, τη μεγαλύτερη μεταξύ των 10 κλάδων. Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) σημείωσε χθες άνοδο 0,7%, με τον χαλκό να κερδίζει 1,7%.

Στο μεταξύ το γιέν υποχώρησε στα 122,76 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ χθες, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2002. το ιαπωνικό νόμισμα άλλαξε χέρια στα 122,13 γιέν κατά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στο Τόκυο και προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 122,58.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα