Κίνα : Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάϊο

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 07:03

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση σημείωσε τον Μάϊο η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, εντείνοντας την αποτυχία της κυβέρνησης να περιορίσει την ανάπτυξη στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου.

Η παραγωγή αυξήθηκε 18,1% τον Μάϊο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, μετά την αύξηση κατά 17,1% τον Απρίλιο. Κατά μέσον όρο 19 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας θα σημείωνε άνοδο 17%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας αύξησε δύο φορές φέτος τα επιτόκια και διέταξε τις τράπεζες να απαξιώσουν πέντε φορές περισσότερα αποθέματα. Το επιτόκιο δανεισμού μονοετούς διάρκειας είναι 6,57% και των καταθέσεων 3,06%.

Η αύξηση της παραγωγής ήταν ταχύτερη από την αντίστοιχη του 18,5% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Τα στοιχεία αυτών των μηνών είναι συνδυασμένα και δεν περιλαμβάνουν τις επιδράσεις από τον χρόνο που συνέπεσαν οι διακοπές του εορτασμού του Νέου Ετους της Σελήνης.

Για το πεντάμηνο η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 18,1%, έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, από 16,6% για το σύνολο του 2006.

Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε στο 3,4% τον Μάϊο, τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα