Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 08:24

* ΕΞΠΡΕΣ: "Απαγορευτικό το χρέος για κοινωνικές παροχές. Προειδοποίηση Αλμούνια για αδυναμία αύξησης δαπανών λόγω υψηλών τοκοχρεολυσίων".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στο κενό το placement ΟΤΕ. Προεκλογικό βέτο από τον κ. Μ. Λιάπη. Πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ υπουργείων Οικονομίας και Μεταφορών".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Δημοσκόπηση της Morgan Stanley: Μετοχές "ψηφίζουν" 41 ευρωπαϊκά hedge funds".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Υπό επιτήρηση" τίθεται όλη η ευρωπαϊκή οικονομία. Σχέδιο Κομισιόν για προληπτική εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών".

ΟΤΕ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Εμπόδιο στην πραγματοποίηση του placement του ΟΤΕ και του ΤΤ, η προεκλογική περίοδος. Ο Μ. Λιάπης φέρεται να αντιδρά στη διάθεση μετοχών του ΟΤΕ πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη οριστεί η συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων".

Επιτήρηση

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Σχέδιο για διαρκή επιτήρηση των χωρών της ΕΕ ώστε να προλαμβάνονται οι αποκλίσεις στα δημοσιονομικά προτείνει στο Συμβούλιο Υπουργών ECOFIN ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. Παρουσιάζοντας χθες έκθεση για τη δημοσιονομική κατάσταση στην ΕΕ, ο επίτροπος υπογράμμισε ότι τα κράτη-μέλη εφαρμόζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας μόνον ως προς το διορθωτικό σκέλος, δηλαδή όταν έχουν δημόσιο έλλειμμα άνω του 3% του ΑΕΠ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα