JPMorgan: Μίσθωση γραφείων στο Ground Zero της Ν. Υόρκης

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 08:41

ΣΥΜΦΩΝΙΑ 300 εκατ. δολ. για τη 99ετή μίσθωση πύργου με γραφεία που θα χτιστεί στη νότια πλευρά του World Trade Center της Ν. Υόρκης, έκλεισε η JPMorgan Chase & Co., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η JPMorgan, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, θα μεταφέρει τους εργαζόμενους στην επενδυτική τραπεζική και τους χρηματιστές αγοραπωλησίας μετοχών στο νέο κτίριο που αναμένεται να έχει πάνω από 40 ορόφους, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή δεν έχουν αρμοδιότητα να κάνουν δηλώσεις. Η συμφωνία με την Port Authority της Ν. Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, που ελέγχει την περιοχή, θα ανακοινωθεί αύριο το πρωΐ από τον κυβερνήτη της Ν. Υόρκης, Ελιοτ Σπίτζερ και τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της JPMorgan, Τζέϊμι Ντίμον, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Η JPMorgan θα είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που θα κλείσει συμφωνία για την απόκτηση ακινήτων στο Ground Zero.

Η JPMorgan έχει περίπου 6.000 υπαλλήλους στην επενδυτική τραπεζική στη Ν. Υόρκη που θα μεταφερθούν στο νέο κτίριο. Οι περισσότεροι χρηματιστές της εργάζονται στα floors στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας επί της Παρκ Αβενιου 270 και απέναντι επί της Παρκ Αβενιου 277.

Ο Τζόζεφ Εβαντζελίστι, εκπρόσωπος της JPMorgan, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο Τζον ΜακΚάρθι, διευθυντής των δημοσίων σχέσεων της Port Authority, δεν απάντησε αμέσως στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε για να κάνει κάποιο σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα