Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Sumitomo Metal Mining Co., μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού, του νικελίου και του αργού πετρελαίου.

Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Νότιο Κορέα, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 151,42 μονάδες στις 12:40 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας να σημειώσει άνοδο 0,6% μέσα στην εβδομάδα. Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τις πρώτες ύλες αναρριχήθηκαν τα μέγιστα μεταξύ των λοιπών κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,6%, ενώ ο Topix αναρριχήθηκε 0,5%. Οι μετοχές της Canon οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, μετά την πτώση του γιέν στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεών τους στο εξωτερικό.

O δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) σημείωσε χθες άνοδο 1,9%. Οι τιμές του χαλκού σημείωσαν άνοδο 2,2%, ενώ του νικελίου αναρριχήθηκαν 4,9%. Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 2,15, για να κλείσει στα 67,65 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 5 Σεπτεμβρίου του 2006. Προσφάτως το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 67,63 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα