Κοντά στα υψηλότερα εννέα μηνών το αργό

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 07:47

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς η μείωση της επεξεργασίας των διϋλιστηρίων στις ΗΠΑ, αύξησε τις ανησυχίες ότι οι προμήθειες της βενζίνης ενδέχεται να μην επαρκέσουν μετά την ανακοίνωση του Ιράν ότι δεν προτίθεται να αναστείλει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Τα διϋλιστήρια στις ΗΠΑ λειτούργησαν με το 89,2% της δυναμικότητάς τους την εβδομάδα που πέρασε, τα χαμηλότερα επίπεδα για δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου σε 15 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας στις 13 Ιουνίου. Το Ιράν η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα μέλος του ΟΠΕΚ, είπε ότι η αναστολή της ατομικής του έρευνας δεν δικαιολογείται. Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια Ιουλίου διατηρήθηκε αμετάβλητο στα 67,65 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:16 π.μ., ώρα Χονγκ Κονγκ. Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,39 δολ., ποσοστό 2,1%, φθάνοντας χθες στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 5 Σεπτεμβρίου του 2006.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 71,38 δολ. το βαρέλι, 2 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures, στις 9:41 π.μ., ώρα Χονγκ Κονγκ, μετά την αναρρίχησή του κατά 1,41 δολ., ποσοστό 2%, την προηγούμενη ημέρα. Τα συμβόλαια του Ιουλίου έληξαν χθες στα 70,96 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα