Olam: Συμφωνία 140 εκατ. δολ. για την εξαγορά της Queensland Cotton

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 07:34

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Queensland Cotton Holdings Ltd. της Αυστραλίας, προς 166,45 εκατ. δολ. Αυστραλίας (140 εκατ. δολ. ΗΠΑ) σε μετρητά έκλεισε η Olam International Ltd. μετά την αύξηση της προσφοράς της για να εξασφαλίσει τη θέση της έναντι της άλλης πλειοδότριας, Louis Dreyfus & Cie. SA.

Η Olam, που αύξησε δύο φορές την προσφορά της, θα καταβάλλει 5,90 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή για την Queensland Cotton, 24% περισσότερα από την πρώτη της προσφορά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η Louis Dreyfus, η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία βάμβακος στον κόσμο, συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιο 20% που κατέχει στην Queensland Cotton, προς την Olam της Σιγκαπούρης.

Αγοράζοντας την Queensland Cotton η Olam θα έχει πρόσβαση στο περίπου 1/3 της εσοδείας, της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείες εξαγωγής της ίνας. Η Olam έχει πει ότι θα χρησιμοποιήσει το απόκτημα για την επέκτασή της σε τομείς όπως τα δημητριακά και τα γαλακτοκομικά, καθώς οι τιμές του σταριού σημείωσαν πέρυσι αύξηση 72% και οι τιμές του γάλακτος αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετοχές της Queensland Cotton υποχώρησαν έως 3 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 5,87 δολ. Αυστραλίας η μία στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Διαπραγματεύθηκαν στα 5,88 δολ. Αυστραλίας η μία στις 12:31 μ.μ. στο Σύδνεϋ, 2 σεντς χαμηλότερα από την προσφορά της Olam. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 76% από τις 6 Μαρτίου, μία ημέρα πριν από την αρχική προσφορά.

Οι μετοχές της Olam σημείωσαν άνοδο έως 18 σεντς, ποσοστό 5,5%, φθάνοντας στα 3,46 δολ. Σιγκαπούρης η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 3,42 δολ. Σιγκαπούρης η μία στις 11:07 π.μ., τοπική ώρα. Το τελευταίο δωδεκάμηνο οι μετοχές έχουν σημειώσει υπερδιπλάσια άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα