Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού στην Ασία

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 08:00

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την υποχώρησή του από τα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών χθες, καθώς κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ έδειξε ότι οι προμήθειες πετρελαίου και βενζίνης αυξήθηκαν περισσότερο των προβλέψεων.

Τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν 6,9 εκατ. βαρέλια, φθάνοντας στα 349,3 εκατ. την εβδομάδα που πέρασε, τα υψηλότερα επίπεδα εννέα ετών και 10% υψηλότερα από τον μέσον όρο για αυτήν την περίοδο του έτους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ χθες. Οι δραστηριότητες των διϋλιστηρίων υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα 16 ετών, καθώς οι εισαγωγές αργού αυξήθηκαν 6,4%, στα 10,7 εκατ. βαρέλια, τα μέγιστα από τις 18 Μαΐου.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 68,95 δολ. το βαρέλι, 9 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 12:03 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 68 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 68,86 δολ. χθες. Υποχώρησε έως 2,7%, στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας μετά την ανακοίνωση για τα αποθέματα.

Οι εισαγωγές αναρριχήθηκαν 11%, φθάνοντας κατά μέσον όρο στο 1,28 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Η παραγωγή καυσίμου κίνησης ήταν 9,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως και η παραγωγή διϋλισμένων καυσίμων μειώθηκε στα 3,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, τα χαμηλότερα επίπεδα από την εβδομάδα που έληξε στις 9 Μαρτίου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 70,70 δολ. το βαρέλι, 28 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου στις 12:01 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης, μετά την υποχώρησή του 2% στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας στα 70,42 δολ. το βαρέλι χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα