Ελλειψη αεροσκαφών και πληρωμάτων στις Ο.Α.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 09:36

ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ αεροσκαφών σε σημαντικό βαθμό, αλλά και πληρωμάτων οδήγησαν και χθες τις Ολυμπιακές Αερογραμμές στην ακύρωση πέντε πτήσεων εσωτερικού παρότι η εταιρεία είχε θέσει εκτός προγραμματισμού περισσότερες από 22 πτήσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθει. Η απώλεια εσόδων και η κακή εικόνα του αερομεταφορέα από τις ακυρώσεις πτήσεων έδωσε το έναυσμα στο ΠΑΣΟΚ να φέρει το θέμα στη Βουλή.

Ειδικότερα, την τελευταία εβδομάδα, ακυρώθηκαν περίπου 50 πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ενώ σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντ. Ρόβλια, χθες, λόγω έλλειψης πληρωμάτων θαλάμων επιβατών ακυρώθηκαν 12 πτήσεις και συγκεκριμένα, οι πτήσεις προς Στουτγάρδη, Λάρνακα (2 πτήσεις), Θεσσαλονίκη (2 πτήσεις), Σόφια, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μόναχο, Φραγκφούρτη, Βρυξέλλες και Βουκουρέστι.

Συνολικά οι ακυρώσεις πτήσεων έφτασαν χθες τις 27, είτε γιατί αυτές δεν εντάχθηκαν στον προγραμματισμό, λόγω αδυναμίας εκτέλεσης, είτε γιατί η εταιρεία προχώρησε σε ματαιώσεις της τελευταίας στιγμής.

Επιπλέον, με καθυστέρηση που σε πολλές περιπτώσεις έφτανε και τη μιάμιση ώρα αναχώρησαν 15 πτήσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το πρόβλημα της εταιρείας εστιάζεται στην έλλειψη αεροσκαφών και λιγότερο στον αριθμό των πληρωμάτων. Το δυναμικό της εταιρείας αναμένεται να ενισχυθεί από το τέλος της εβδομάδας με την ένταξη στον προγραμματισμό ικανού αριθμού εποχικών.

Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και χθες ο αρμόδιος για θέματα μεταφορών κ. Ρόβλιας δήλωσε «Η κατάσταση στις Ο.Α. είναι χειρότερη από ποτέ, η απαξίωση της εταιρείας συνεχής, η επιδείνωση της χρηματοοικονομικής της θέσης δραματική και, βεβαίως, η ενίσχυση των ανταγωνιστών της, προφανής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα