Σύλληψη μέλους οργάνωσης που κρατά όμηρο το δημοσιογράφο του BBC

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 16:21

Στη σύλληψη ενός από τα στελέχη της εξτρεμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Στρατός του Ισλάμ, που κρατά όμηρο το Βρετανό δημοσιογράφο του BBC Αλαν Τζόνστον στη Γάζα, προχώρησε η αστυνομία της Χαμάς.

Σε ανακοίνωσή του ο Στρατός του Ισλάμ αναφέρει ότι πρόκειται για τον Χάταμπα αλ Μάκντισι, στέλεχος της οργάνωσης, ο οποίος τραυματίστηκε και απήχθη από τη Χαμάς χθες το βράδυ. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι δήλωσε ότι ο Μάκντισι συνελήφθη όταν άνοιξε πυρ μαζί με άλλα μέλη του Στρατού του Ισλάμ εναντίον μελών της αστυνομίας της Χαμάς. Είπε ακόμα ότι η φατρία Ντουγμούς, από την οποία προέρχεται ο αρχηγός του Στρατού του Ισλάμ, απήγαγε δέκα φοιτητές του πανεπιστημίου προσκείμενους στη Χαμάς.

Η πανίσχυρη Ντουγμούς κατηγόρησε τη Χαμάς ότι το περασμένο Σάββατο απήγαγε πέντε στελέχη της και ότι σκότωσε ένα ακόμη.

Η ένταση μεταξύ της Χαμάς και της οργάνωσης κλιμακώθηκε από τις 15 Ιουνίου, όταν η Χαμάς εξασφάλισε τον απόλυτε έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. Κατηγορώντας τη Χαμάς ότι αυξάνει την πίεση εναντίον του για να επιτύχει την απελευθέρωση του Τζόνστον, ο Στρατός του Ισλάμ έχει έκτοτε πολλαπλασιάσει τις απειλές ότι θα σκοτώσει το βρετανό όμηρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα