Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 16:21

Σύλληψη μέλους οργάνωσης που κρατά όμηρο το δημοσιογράφο του BBC

Στη σύλληψη ενός από τα στελέχη της εξτρεμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Στρατός του Ισλάμ, που κρατά όμηρο το Βρετανό δημοσιογράφο του BBC Αλαν Τζόνστον στη Γάζα, προχώρησε η αστυνομία της Χαμάς.

Σε ανακοίνωσή του ο Στρατός του Ισλάμ αναφέρει ότι πρόκειται για τον Χάταμπα αλ Μάκντισι, στέλεχος της οργάνωσης, ο οποίος τραυματίστηκε και απήχθη από τη Χαμάς χθες το βράδυ. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι δήλωσε ότι ο Μάκντισι συνελήφθη όταν άνοιξε πυρ μαζί με άλλα μέλη του Στρατού του Ισλάμ εναντίον μελών της αστυνομίας της Χαμάς. Είπε ακόμα ότι η φατρία Ντουγμούς, από την οποία προέρχεται ο αρχηγός του Στρατού του Ισλάμ, απήγαγε δέκα φοιτητές του πανεπιστημίου προσκείμενους στη Χαμάς.

Η πανίσχυρη Ντουγμούς κατηγόρησε τη Χαμάς ότι το περασμένο Σάββατο απήγαγε πέντε στελέχη της και ότι σκότωσε ένα ακόμη.

Η ένταση μεταξύ της Χαμάς και της οργάνωσης κλιμακώθηκε από τις 15 Ιουνίου, όταν η Χαμάς εξασφάλισε τον απόλυτε έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. Κατηγορώντας τη Χαμάς ότι αυξάνει την πίεση εναντίον του για να επιτύχει την απελευθέρωση του Τζόνστον, ο Στρατός του Ισλάμ έχει έκτοτε πολλαπλασιάσει τις απειλές ότι θα σκοτώσει το βρετανό όμηρο.