Επίσκεψη διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Αυστρίας στην ΤτΕ

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 16:29

Με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Αυστρίας (Oesterreichische Nationalbank) κ. Klaus Liebscher, ο οποίος επισκέφθηκε την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), συναντήθηκε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Γκαργκάνας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Liebscher έδωσε διάλεξη στην Τράπεζα της Ελλάδος με θέμα: «Διαδικασία προσαρμογής στις οικονομίες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης από το 1990». Στην ομιλία του, ο κ. Liebscher αναφέρθηκε στη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις οικονομίες της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι σημαντικές προκλήσεις παραμένουν, όπως η μείωση της ανεργίας, η αντιμετώπιση των εξωτερικών ανισορροπιών και ο περαιτέρω περιορισμός του ρόλου του δημόσιου τομέα. Ο κ. Liebscher επεσήμανε ότι τόσο η Αυστρία όσο και η Ελλάδα έχουν συμβάλει σημαντικά στη διαδικασία προσαρμογής των χωρών αυτών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ρόλο των αυστριακών και ελληνικών τραπεζών που επεκτείνονται στις χώρες αυτές.

Η εξέλιξη αυτή, αν και είναι απολύτως θετική για όλες τις οικονομίες, έχει όμως δημιουργήσει την ανάγκη για ακόμη στενότερη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των εποπτικών αρχών των χωρών προέλευσης και των χωρών υποδοχής, πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα