ΔΑΑ: Αύξηση 10,1% της επιβατικής κίνησης στο α΄ εξάμηνο

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 16:35

Αύξηση 10,1% της επιβατικής κίνησης παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο του 2007 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), ο οποίος κατατάσσεται και φέτος ανάμεσα στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΑΑ, κ. Γιάννη Παράσχη, αύξηση της κίνησης παρουσίασαν όλες οι γεωγραφικές περιοχές, ενώ οι 17 εταιρείες χαμηλού κόστους που πετούν στο ΔΑΑ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη θετική πορεία της κίνησης, συνδέοντας την Αθήνα με 31 προορισμούς από 21 πέρυσι και καταγράφοντας αυξημένη επιβατική κίνηση κατά 50%. Εξάλλου, αύξηση 17% παρουσίασε η κίνηση των αλλοδαπών επιβατών που ταξίδεψαν με σκοπό τον τουρισμό, αντανακλώντας τη συμβολή του ΔΑΑ στην τουριστική κίνηση.

Eπιχειρηματικά και αναπτυξιακά σχέδια

Όπως είπε ο κ. Παράσχης, στόχος του ΔΑΑ παράλληλα με τη διαρκή ανάπτυξη της αεροναυτιλιακής δραστηριότητας είναι η διατήρηση του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού και η συνεχώς αναβαθμισμένη ταξιδιωτική εμπειρία.

Σε πρώτη φάση, κατόπιν διαρκούς διερεύνησης των προσδοκιών του επιβατικού κοινού (ποιοτικές έρευνες ΔΑΑ & έρευνα επιβατών ACI), ο ΔΑΑ έχει ξεκινήσει την υλοποίηση προγράμματος αναβάθμισης και εισαγωγής νέων επιβατικών υπηρεσιών, όπως η υπηρεσία εξυπηρέτησης επιβατών στις εισόδους των Αναχωρήσεων, η αναβάθμιση των σημείων ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών με πύλες ταχείας εξυπηρέτησης, η ανανεωμένη ιστοσελίδα και η δημιουργία «νησίδων» δωρεάν πρόσβασης στο Internet.

Σε επόμενη φάση (2009), θα υλοποιηθεί έργο πλήρους αξιοποίησης του Δορυφορικού Αεροσταθμού - όπου θα διοχετευθεί το 30% της κίνησης του αεροδρομίου – με νέες υποδομές, καθώς και επέκταση του Κύριου Αεροσταθμού, με τη δημιουργία νέων εμπορικών χώρων και business lounges.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα