Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ για πέμπτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Kookmin Bank, καθώς ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Kim Jong Il, σηματοδότησε ότι είναι έτοιμος να διαλύσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Οι εντάσεις υποχωρούν στην Κορεατική Χερσόνησο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua, φαίνεται να είπε ο Kim μιλώντας στον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Yang Jiechi. Στη Νότιο Κορέα ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 1,7%, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4%, φθάνοντας στις 156,16 μονάδες στις 12:08 μ.μ. στο Τόκυο, ωθώντας την άνοδο των πέντε ημερών στο 3,5%. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,2%. Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι ανοιχτές αγορές στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στις ΗΠΑ, λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας. Χθες κατά την περιορισμένη συνεδρίαση ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,4%, μετά τις βιομηχανικές παραγγελίες και των εικασιών για περισσότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα