Απογείωση μετοχών

Εν όψει της σημερινής αργίας
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 00:01

«ΜΙΝΤΙ», αλλά εντυπωσιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street εν όψει της σημερινής αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, καθώς οι ελπίδες ότι οι εξαγορές των 8,5 δισ. δολαρίων θα διευρύνουν το ράλι των αμερικανικών μετοχών απογείωσαν τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού οι ειδήσεις για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες βοήθησαν τις ευρωπαϊκές αγορές να ξεπεράσουν το φόβο των τρομοκρατικών επιθέσεων και να τερματίσουν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο και σημαντικά κέρδη.

Στήριγμα στην άνοδο της Wall Street αποτέλεσαν η μικρότερη του αναμενομένου πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ, αλλά και η πρόταση εξαγοράς της Groupe Danone από την Kraft Foods έναντι 7,2 δισ. δολαρίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε νωρίτερα στις 13.577,30 μονάδες, με κέρδη 0,31%, ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 0,36%, στις 1.524,87 μονάδες, και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,48%, στις 2.644,95 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κέρδισε 0,8%, στις 1.613,2 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Ιουνίου, αλλά κάτω από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1.615,5 μονάδων.

Ο συγκεκριμένος δείκτης κερδίζει 9% μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους, αλλά μερικοί αναλυτές δήλωσαν ότι οι πληθωριστικές ανησυχίες παρέμειναν για τις αγορές.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η μετοχή της Wendy's μετά και τη δήλωση του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Νέλσον Πελτζ ότι εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας.

Κέρδη και για την Apple, καθώς η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι πωλήσεις της νέας συσκευής iPhone κινήθηκαν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Δυσοίωνα ήταν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά με τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ το Μάιο, οι οποίες βρέθηκαν σε χαμηλό πενταετίας, καθώς οι αγοραστές τήρησαν στάση αναμονής, περιμένοντας νέα υποχώρηση των τιμών, τη στιγμή που οι όροι λήψης στεγαστικών δανείων έγιναν δυσχερέστεροι.

Απώλειες σημείωσαν οι General Motors και Ford, καθώς οι πωλήσεις τους επί αμερικανικού εδάφους υποχώρησαν αρκετά για το μήνα Ιούνιο.

Η MAN AG βρέθηκε σε ιστορικό υψηλό, καθώς η Goldman Sachs συνέστησε αγορά των μετοχών της.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα