Hilton: Εξαγοράζεται από την Blackstone προς 20 δισ. δολ.

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 07:16
UPD:10:46

ΣΥΜΦΩΝΙΑ εξαγοράς της έκλεισε η αλυσίδα Hilton Hotels Corp από την εταιρεία επενδύσεων Blackstone Group LP αντί ποσού περίπου 20 δισ. δολ, τη μεγαλύτερη εξαγορά ξενοδοχείων που έγινε ποτέ.

Η Blackstone θα καταβάλει 47,50 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αλυσίδας ξενοδοχείων. Η τιμή είναι 32% υψηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της Hilton, η οποία ιδρύθηκε από τον Conrad Hilton πριν από 33 χρόνια,. Ο Barron Hilton, γιος του Conrad και αντιπρόεδρος της εταιρείας, θα εισπράξει 990 εκατ. δολ. για τα 20,8 εακτ. μετοχές τους.

Η Hilton, η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα ξενοδοχείων των ΗΠΑ μετά την Marriott International Inc., διαθέτει περισσότερα από 2.800 ξενοδοχεία. Η Blackstone που έχει στην κυριότητά της την αλυσίδα La Quinta, συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών private equity που αγοράζουν ξενοδοχεία για να κερδίσουν από τη ρευστότητά τους και τα περιουσιακά στοιχεία τους στο real estate.

Συμπεριλαμβανομένης και της απορρόφησης του χρέους, η εμπορική συναλλαγή ανέρχεται σε 26 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Hilton σημείωσαν άνοδο 2,18 δολ., ποσοστό 6,4%, φθάνοντας στα 36,05 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, πριν από την ανακοίνωση της εμπορικής συναλλαγής. Ο όγκος των συναλλαγών ήταν 7,5 εκατ. μετοχές, ο διπλάσιος από τον μέσο ημερήσιο όρο τριών μηνών.

Οι μετοχές της Blackstone, η οποία εισήλθε στο Χρηματιστήριο τον μήνα που πέρασε, σημείωσαν άνοδο 45 σεντς, φθάνοντας στα 29,72 δολ. η μία. Η Blackstone έχει στην κυριότητά της περισσότερα από 100.000 δωμάτια ξενοδοχείων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα