Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού στην Ασία

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2007 07:33

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα 10 μηνών χθες, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι τα προβλήματα στα διϋλιστήρια θα περιορίσουν την παραγωγή βενζίνης στις ΗΠΑ>

Τα συμβόλαια της βενζίνης σημείωσαν χθες άνοδο για πέμπτη ημέρα, μετά την ανακοίνωση της Flint Hills Resources LP, σκέλους της Koch Industries Inc., και της Valero Energy Corp. για την εμφάνιση προβλημάτων σε εργοστάσιά τους στο Τέξας. Τα διϋλιστήρια των ΗΠΑ λειτούργησαν κατά πάσα πιθανότητα την εβδομάδα που πέρασε με το 90,2% της δυναμικότητάς τους, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, πριν από την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση στις 4 Ιουλίου. Η δυναμικότητα ήταν κάτω από το 93,1% με το οποίο λειτούργησαν πέρυσι.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου διαπραγματεύθηκε στα 71,18 δολ. το βαρέλι, 23 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 10:56 π.μ. στη Σιγκαπούρη, τοπική ώρα.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 32 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 71,41 δολ. το βαρέλι χθες και στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 25 Αυγούστου. Τις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε σε νέα υψηλά επίπεδα 10 μηνών.

Στο Λονδίνο το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 72,79 δολ. το βαρέλι, 24 σεντς χαμηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures στις 10:32 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα