ANZ Bank: Αποκτά μερίδιο 10% στη Saigon Securities

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007 10:53

ΜΕΡΙΔΙΟ 10% στην Saigon Securities Inc. του Βιετνάμ, αγόρασε η Τρίτη μεγαλύτερη δανείστρια της Αυστραλίας, Australia & New Zealand Banking Group Ltd., ακολουθώντας την HSBC Holdings Plc και την Deutsche Bank AG στις επενδύσεις στο εν λόγω κράτος της Νοτιο-Ανατολικής Ασία.

Η ANZ θα καταβάλλει 88 εκατ. δολ. για το μερίδιο αυτό, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Ενδέχεται να διορίσει αντιπρόσωπό της σο διοικητικό συμβούλιο της Saigon Securities, τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία του Βιετνάμ, από χρηματιστηριακής πλευράς.

Οι ξένες τράπεζες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Βιετνάμ, όπου η κυβέρνηση προβλέπει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα υπερβεί το 8,5% μέχρι τα τέλη της δεκαετίας. Η χώρα θα μπει φέτος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της έχει αναρριχηθεί 34% από τις 31 Δεκεμβρίου του 2006.

Οι μετοχές της ANZ σημείωσαν άνοδο 9 σεντς, φθάνοντας στα 29,48 δολ. Αυστραλίας η μία, κατά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Οι μετοχές της Saigon Securities, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Ανόι, σημείωσαν άνοδο 3.300 ντονγκ, ποσοστό 2,2%, φθάνοντας στα 157.900 ντονγκ η μία, όπως αναφέρεται στο Web site του Χρηματιστηρίου.

Η οικονομία του Βιετνάμ αναπτύχθηκε με ρυθμό 7,9% το τελευταίο δωδεκάμηνο. Η ανάπτυξη, ενώ υστερεί της αντίστοιχης στην Κίνα και την Ινδία, έχει υπερδιπλάσιο ρυθμό του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης της Αυστραλίας, που άγγιξε το 3,8% το τρίμηνο έως και τον Μάρτιο.

Τον Απρίλιο η κυβέρνηση της χώρας επέτρεψε στις ξένες τράπεζες να κατέχουν μερίδιο έως 15% στις τράπεζες της χώρας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να το αυξήσουν έως το 20%. Περίπου το 70% των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων στο Βιετνάμ, ελέγχεται από το κράτος, σύμφωνα με την Standard & Poor's.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα