Περιορισμένοι οι κίνδυνοι για τοποθετήσεις σε μετοχές

Ανάλυση Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2007 10:46

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ θεωρεί τους κινδύνους για τις μετοχικές αγορές των ανεπτυγμένων αγορών, η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, εκτιμώντας ότι, ωθούμενη από τις αναδυόμενες οικονομίες, η παγκόσμια ανάπτυξη θα διατηρήσει το ρυθμό της.

Επιπλέον, το μακροπρόθεσμο θετικό κλίμα μπορεί να διατηρηθεί όσο τα εταιρικά κέρδη επιβεβαιώνουν το ρυθμό αύξησής τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, ενδεχόμενοι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αγορές είναι η εμφάνιση μη αναμενόμενων πληθωριστικών πιέσεων (π,χ, από φαινόμενα προστατευτισμού, καιρικών συνθηκών ή γεωπολιτικών αλλαγών), επιθετική περιοριστική νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες, πέραν των προσδοκιών της αγοράς και στροφή της συναλλαγματικής πολιτικής της Κίνας με απότομη ανατίμηση του γουαν.

Στη μηνιαία επενδυτική της επισκόπηση (Ιούλιος 2007), η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ αναφέρει ότι η υψηλή ρευστότητα και η αυξημένη δραστηριότητα στις επιχειρηματικές συμφωνίες βοηθούν στη διατήρηση της χρηματιστηριακής ανόδου και ως εκ τούτου παραμένει θετική για τις μετοχικές αγορές και ουδέτερη προς αρνητική για τα ομόλογα.

Οπως αναφέρει, η απότομη άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων στις αρχές Ιουνίου, ύστερα από εκτιμήσεις ότι η παγκόσμια Οικονομία παραμένει σε φάση συνεχιζόμενης ανόδου και ότι η FED δεν θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων, προκάλεσε αναταράξεις στις μετοχικές αγορές. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ανέβηκε από το 4,89% στο τέλος Μαΐου μέχρι το 5,29%, για να διαμορφωθεί τελικά στο 5,03% στα τέλη Ιουνίου. Το 10ετές γερμανικό ομόλογο διαμορφώθηκε στο 4,56%, έχοντας ενδιάμεσα διακυμανθεί μέχρι το 4,66%. Το δολάριο υποχώρησε ελαφρώς, στα 1,35 ευρώ, ενώ το γιεν σε σχέση με το δολάριο υποχώρησε στα 123,2. Το πετρέλαιο ενισχύθηκε πάνω από τα 70 δολ. το βαρέλι.

Η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου θα κινηθεί στα πρόσφατά επίπεδά της. Παράλληλα, αναμένει περαιτέρω αύξηση, κατά 25 μονάδες βάσης, στο επιτόκιο της ΕΚΤ, αμετάβλητα επιτόκια από τη FED για το υπόλοιπο του έτους και μικρή αύξηση επιτοκίων στην Ιαπωνία και τις αναδυόμενες αγορές.

ΝΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑΡΑ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα