Κτήμα Κ.Λαζαρίδη: Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,1 δισ. δρχ.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2001 15:49

Στην υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. δρχ. προχωρεί η εταιρεία Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Α.Ε. με στόχο τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της επιχείρησης, τη βελτίωση των ιδιόκτητων αμπελώνων της και την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της νοτίου Ελλάδος μέσα από την αγορά εκτάσεων και τη δημιουργία αμπελώνων στο Καπανδρίτι Αττικής.

Το επενδυτικό σχέδιο, το οποίο θα υλοποιηθεί την περίοδο 2001 - 2004, περιλαμβάνει την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην Αδριανή Δράμας, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας, καθώς και την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού τόσο για τους τομείς παραγωγής όσο και για την βελτίωση της καλλιέργειας των αμπελώνων. Κύριος χρηματοδότης της επένδυσης είναι η Εθνική Τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 898 εκατ. δρχ. έναντι 784 εκατ. της προηγούμενης χρήσης, παρουσιάζοντας αύξηση 14,5%, ενώ τα αντίστοιχα καθαρά κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 332 εκατ. δρχ. έναντι 255 εκατ. δρχ. στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζοντας αύξηση 30,2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΚΤΗΛΑ



Σχολιασμένα