Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών καθώς το γιέν ισχυροποιήθηκε έναντι το δολαρίου της Αυστραλίας και διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 18 ετών.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας και της CSL Ltd. με έδρα τη Μελβούρνη, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας προϊόντων αίματος που πραγματοποίησε περίπου το ήμισυ των πωλήσεών της το 2006 στην Αμερική, κινήθηκα πτωτικά. Το γιέν σημείωσε άνοδο έναντι των 11 από τα πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας 157,52 μονάδες στις 12:19 μ.μ. στο Τόκυο. Οι βιομηχανικοί όμιλοι που αποτελούνται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, συμμετείχαν τα μέγιστα στην υποχώρηση του δείκτη.

Ο δείκτης Nikkei 225 στην Ιαπωνία διολίσθησε 0,2% φθάνοντας στις 18.221,36 μονάδες, υποχωρώντας από τα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε απώλειες 0,3% μετά την χθεσινή του αναρρίχηση σε επίπεδα ρεκόρ χθες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην ασιατική περιφέρεια εκτός από τους δείκτες στην Ινδονησία και τη Ν. Ζηλανδία.

Χθες ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, διευρύνοντας την άνοδο του Ιουλίου μετά τις αγορές ιδίων μετοχών ύψους 25 δισ. δολ. και της εικοτολογίας ότι το δεύτερο τρίμηνο τα κέρδη θα υπερβούν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Το ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε στα 123,21 ανά δολάριο από 123,65 που ήταν κατά το τέλος της χθεσινής διαπραγμάτευσής του στο Τόκυο. Εναντι του ευρώ το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 167,87 από 168,16 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα