Ανοδος σε ρυθμούς συμφωνιών

Παραμένουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό
Τρίτη, 10 Ιουλίου 2007 00:01

MΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ στραμμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, αν και παραμένουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και οι ομολογιακές αποδόσεις εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω από το 5%.

Η άποψη, ότι τα κέρδη δεύτερου τριμήνου θα είναι καλύτερα των προσδοκιών, φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Η Alcoa, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε 1%, ήταν η πρώτη εταιρεία που επρόκειτο να ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης. Τα αμερικανικά blue chips στηρίχθηκαν επίσης από τις θετικές επενδυτικές αξιολογήσεις της Google και της Home Depot.

Tα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά, καθώς η έντονη δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις εξακολουθεί να καθοδηγεί τις διεθνείς μετοχικές τιμές. Η άνοδος στηρίχθηκε επίσης και από τα κέρδη των τραπεζών, τηλεπικοινωνιών, καθώς και του τομέα εξόρυξης μετάλλων και πετρελαίου, μετά την άνοδο των τιμών ενέργειας σε υψηλά ένδεκα μηνών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με άνοδο 0,35%, στις 1.625,52 μονάδες, αφού νωρίτερα άγγιξε τις 1.629,5 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Ιουνίου. «Σήμερα, η αγορά καθοδηγήθηκε από φήμες εξαγορών, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου», επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς.

Η μετοχή της Numico ενισχύθηκε περίπου 11% σε υψηλά εξαετίας, προτού ανασταλεί η διαπραγμάτευσή της, εν μέσω φημολογιών για ενδιαφέρον της Danone. Ο μεταλλευτικός τομέας ήταν από τους μεγαλύτερους νικητές της χθεσινής συνεδρίασης, μετά τις ενθαρρυντικές προοπτικές της JP Morgan για τις τιμές εμπορευμάτων.

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε ο τραπεζικός κλάδος της Ευρώπης, με τις μετοχές των Standard Chartered και Deutsche Bank να ενισχύονται 1,2% και 0,8% αντίστοιχα. Ο δείκτης τηλεπικοινωνιών της Αυστρίας διαμορφώθηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, μετά τα κέρδη της Telekom Austria. Από τους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε 0,36%, ο FTSE 100 της Βρετανίας 0,34%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 παρέμεινε αμετάβλητος καταγράφοντας άνοδο μόλις 0,03%.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,67%, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμο επταετίας, μετά τις υψηλότερες του αναμενομένου βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία.

ΕΦΗ ΤΡΙΗΡΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα