Lamda Development: Νέο εμπορικό κέντρο στην Αθήνα

Επένδυση 65 εκατ. ευρώ
Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 17:37
UPD:17:46

Tο φθινόπωρο του 2008 θα ξεκινήσει η λειτουργία του Golden Hall, του νέου εμπορικού κέντρου της Lamda Development, στις εγκαταστάσεις του πρώην Διεθνούς Κέντρου Τύπου - IBC (International Broadcasting Center), στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας, Απόστολος Ταμβακάκης, σε εκδήλωση για την πρώτη παρουσίαση του νέου εμπορικού κέντρου, παρουσία και των υπουργών Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταμβακάκης, το Golden Hall, το οποίο αποτελείται από 150 πολυτελή καταστήματα, είναι συνολικής επένδυσης 65 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενισχύσει αισθητά την αγορά εργασίας, με περίπου 2.000 νέες θέσεις.

Θα διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 1.400 περίπου θέσεων σε δύο επίπεδα, καθώς και χώρο γραφείων 4.500 τμ περίπου. Στα 150 καταστήματα που θα φιλοξενεί, περιλαμβάνονται καταστήματα γυναικείας, ανδρικής και παιδικής ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ μόδας, κοσμηματοπωλεία, επιλεγμένα εστιατόρια και καφέ, βιβλιοπωλείο, καταστήματα οικιακού εξοπλισμού και διακόσμησης, αθλητικά είδη, ντελικατέσεν, καταστήματα καλλυντικών, κομμωτήριο, σαλόνι ομορφιάς κ.α.

H Lamda Development έχει υπογράψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης του χώρου (40 χρόνια) με την εταιρία Ολυμπιακά Ακίνητα, η οποία δύναται να ανανεωθεί κατόπιν έγγραφης συμφωνίας των μερών για χρονικό διάστημα έως και έξι χρόνια. Στο υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου, το Υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να δημιουργήσει το Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και το Διεθνές Μουσείο Κλασσικού Αθλητισμού διαμορφώνοντας έτσι ένα πολιτιστικό, εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα.

Τη γενική διαχείριση του Golden Hall έχει αναλάβει η εταιρεία ECE-Lamda Hellas A.E., εξειδικευμένη στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, με την οποία η Lamda Development διατηρεί μια επιτυχημένη συνεργασία.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα