ΥΠΟΙΟ: Ανακοίνωση για την υποχρέωση ανάκτησης φοροαπαλλαγών από τη χώρα μας

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 17:54
UPD:17:59

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανάκτηση από επιχειρήσεις των φορολογικών απαλλαγών, οι οποίες είχαν χορηγηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/18/1358952.htm

Όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, βάσει νόμου της προηγούμενη κυβέρνησης, προβλέπονταν φορολογικές απαλλαγές σε επιχειρήσεις μέσω της διαμόρφωσης αφορολόγητου αποθεματικού, οι οποίες δεν ήταν συνεπείς με την κοινοτική νομοθεσία και δεν είχε προηγηθεί ούτε καν ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επισημαίνει ακόμη ότι μετά τη διαδικασία κατά της χώρας μας που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2005 κάποιες κατηγορίες επιχειρήσεων μπορούν να απαλλαγούν από την υποχρέωση επιστροφής των συγκεκριμένων ενισχύσεων, ενώ η διαδικασία για την επιστροφή των ενισχύσεων στις υπόλοιπες περιπτώσεις, θα καθορισθεί μετά από διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το υπουργείο σημειώνει, τέλος, ότι με το ν. 3299/2004 που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση, καταργήθηκε η δυνατότητα φορολογικών απαλλαγών, που δεν ήταν συνεπείς με την κοινοτική νομοθεσία και συνεπώς δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα επιστροφής για τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα