Samsung Heavy, Daewoo Shipbuilding: Κέρδη ρεκόρ από τις παραγγελίες πλοίων

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 08:18

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ναυπήγησης πλοίων στον κόσμο, Samsung Heavy Industries Co., ενώ η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., η τρίτη μεγαλύτερη εμφάνισε τις μεγαλύτερες παρά ποτέ παραγγελίες, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για πλοία.

Σήμερα η Samsung Heavy ανακοίνωσε ότι αυτά τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σημείωσαν υπερτετραπλάσια άνοδο αποτέλεσμα των συμβολαίων για την κατασκευή πλοίων μεταφοράς αερίου και πετρελαίου. Η Daewoo Shipbuilding είπε ότι τα συμβόλαια αυτόν τον μήνα άγγιξαν τα 4 δισ. δολ., επίπεδα ρεκόρ για τον κλάδο. Και οι δύο εταιρείες εδρεύουν στη Σεούλ.

Τα ναυπηγεία στη Ν. Κορέα, τη μεγαλύτερη χώρα ναυπήγησης πλοίων στον κόσμο, κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανίσουν κέρδη ρεκόρ όλων των εποχών φέτος, καθώς έκλεισαν παραγγελίες σε τιμές επίσης ρεκόρ. Η A.P. Moeller-Maersk A/S, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο και οι ομοειδείς της δαπάνησαν περισσότερα για πλοία μέσα σε περίπου πέντε χρόνια για να μεταφέρουν περισσότερες πρώτες ύλες στην Κίνα και καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι μετοχές της Daewoo Shipbuilding σημείωσαν άνοδο έως 3,8%, φθάνοντας στα 62.200 ουόν και διαπραγματεύθηκαν στα 51.500 ουόν η μία στις 12:31 μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Οι μετοχές της Samsung Heavy σημείωσαν άνοδο έως 2,8%, φθάνοντας στα 52.300 ουόν η μία.

Οι δύο εταιρείες, αναθεώρησαν προς τα πάνω τους στόχους τους για τα νέα συμβόλαια το 2007 έως 55% νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης για πλοία μεταφοράς κοντέϊνερ, άνθρακα και άλλων προϊόντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα