Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 08:14

* ΕΞΠΡΕΣ: «Φορολογική...επιδότηση στην «πράσινη» οικονομία. Συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Α. Παπανδρέου στην ΕΞΠΡΕΣ».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Προεκλογικό παιχνίδι με τους φόρους στα ακίνητα. Αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών και διαρροές από την κυβέρνηση».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Γκανιάν οι ευρω-μετοχές. Αισιόδοξες εκτιμήσεις».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πακτωλός κεφαλαίων στο Χ.Α. με 7,5 δισ. ευρώ στο επτάμηνο. Οι αυξήσεις μ/κ από εισηγμένες τροφοδοτούν την ανάπτυξη».

Xρηματιστήριο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ υποστηρίζει ότι «αυξήσεις κεφαλαίου πάνω από 7,5 δισ. ευρώ από τις αρχές του 2007 μέχρι σήμερα έχουν αποφασίσει και υλοποιήσει εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες, συμπορευόμενες με τη διεθνή τάση, όπου καταγράφονται επίπεδα - ρεκόρ σε Κίνα, Γερμανία και ΗΠΑ».

Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου

Η ΕΞΠΡΕΣ δημοσιεύει συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος προτείνει κίνητρα για την ενίσχυση της αποκαλούμενης «πράσινης οικονομίας» με μετακίνηση φορολογικών βαρών σε προϊόντα και υπηρεσίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Επίσης, τάσσεται υπέρ ενός «πράσινου Ταμείου» για τη χρηματοδότηση της περιβαλλοντικής πολιτικής. Ειδικότερα, αναφερόμενος στην αγροτική πολιτική, τονίζει ότι ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει για να συνεχιστούν κάποιες επιδοτήσεις και μετά το 2013, αλλά οι Έλληνες αγρότες, υπογραμμίζει, πρέπει από τώρα να κατευθυνθούν σε προϊόντα «υψηλής ποιότητας, οικολογικά. Ακόμα και αν το κόστος είναι μεγαλύτερο η τιμή θα είναι πολύ καλύτερη αφού θα κάνει το προϊόν ανταγωνιστικό», αναφέρει. Τέλος, τάσσεται υπέρ της σταδιακής απεξάρτησης της χώρας από το λιγνίτη, την αντικατάσταση του πετρελαίου από υδρογόνο στις αστικές συγκοινωνίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα