Hindalco: Αυξάνει το μερίδιό του ο Birla

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 08:35

ΣΧΕΔΙΑ για την απόκτηση μεριδίου ελέγχου στην Hindalco Industries Ltd., τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αλουμινίου της Ινδίας, κάνει ο δισεκατομμυριούχος Kumar Mangalam Birla για να προλάβει μία εξαγορά.

«Θα ήθελα το μερίδιό μας να είναι πλέον του 50% και αν όχι, τουλάχιστον 40%» τα δύο επόμενα χρόνια, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Birla σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Μουμπάϊ. Η οικογένειά του κατέχει το 31,4% της εταιρείας με χρηματιστηριακή αξία 5,6 δισ. δολ., όπως αναφέρεται στο Web site της.

Το πενταετές ράλι των τιμών των μετάλλων, είχε ως αποτέλεσμα προσφορές για εξαγορές ύψους 106 δισ. δολ. στον κλάδο της εξόρυξης και της μεταλλουργίας φέτος, μετά από προσφορές ύψους 183 δισ. δολ. το 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η Rio Tinto συμφώνησε να εξαγοράσει την Alcan Inc. προς 38,1 δισ. δολ. σε μετρητά στις 12 Ιουλίου, αποτρέποντας την ανταγωνιστική προσφορά της Alcoa Inc. με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο.

Οι μετοχές της Hindalco, η οποία τον Μάϊο εξαγόρασε την Novelis Inc. με έδρα την Ατλάντα των ΗΠΑ προς 3,4 δισ. δολ., σημείωσαν άνοδο έως 1,2%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα φέτος.

Σήμερα σημείωσαν άνοδο 2,2 ρουπίες, φθάνοντας στις 187 ρουπίες η μία στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Στις 10:02 π.μ., τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στις 185,8 ρουπίες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα