Ολλανδία: Ρυθμό ρεκόρ 7,7% κατέγραψε η οικονομία το γ΄ τρίμηνο του 2020

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 10:58
UPD:11:01
REUTERS/PIROSCHKA VAN DE WOUW

Με ρυθμό ρεκόρ έτρεξε η ολλανδική το τρίτο τρίμηνο του 2020, διάστημα κατά το οποίο μειώθηκαν οι περιορισμοί για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS).

Η 5η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε αύξηση 7,7% σε τριμηνιαία βάση το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τη CBS, καθώς ανέκαμψε από μια εξίσου ιστορική συρρίκνωση 8,5% το δεύτερο τρίμηνο.

Εξαιτίας της πανδημίας, η ολλανδική οικονομία έχει συρρικνωθεί συνολικά κατά 3% τους πρώτους 9 μήνες του 2020, σε σχέση με τα τέλη του 2019.

Καθώς η πανδημία υποχώρησε, η ολλανδική κυβέρνηση χαλάρωσε πολλούς περιορισμούς τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ανοίγοντας ξανά μπαρ, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους, κάτι που αύξησε την κατανάλωση των νοικοκυριών κατά ένα άνευ προηγουμένου 9%, ενώ μια παρόμοια άρση των lockdowns στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο οδήγησε σε μια έκρηξη των εξαγωγών άνω του 8%.

Οι προοπτικές για το δ΄ τρίμηνο είναι λιγότερο αισιόδοξες, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού από τα τέλη Αυγούστου οδήγησε σε νέο μερικό lockdown από τα μέσα Οκτωβρίου, κλείνοντας ξανά όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια στη χώρα.

Πηγή: Reuters

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα