Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της συνεδρίασης

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 10:46
UPD:10:48
REUTERS/STAFF

Με μικτά πρόσημα κινούνται στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκοί δείτκες, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού επιδείνωσαν τους φόβους οικονομική ζημιά τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

Ο Euro STOXX 600 σημειώνει πτώση 0,15%, μετά το άλμα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από τις ελπίδες για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει ενισχυθεί σχεδόν 12% τις τελευταίες δύο εβδομάδες και έχει βάλει πλώρη να καταγράψει τον καλύτερο μήνα στην ιστορία του.

Ο κλάδος της ενέργειας δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις υποχωρώντας 1,10%, καθώς σε αυτό το στάδιο οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, ακολουθούμενος από τον τραπεζικό και των πρώτων υλών.  

Ωστόσο μικτές τάσεις καταγράφονται στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αυτά σε Φρανκφούρτη και Λονδίνο να υποχωρούν και σε Παρίσι και Μιλάνο να σημειώνουν ήπια άνοδο.  

Στα εταιρικά νέα η μετοχή της γαλλικής φαρμακευτικής Sanofi κινείται χαμηλότερα, μετά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να επενδύσει στην Jeito Capital μια επενδυτική εταιρεία που επικεντρώνεται στη βιοτεχνολογία και στη βιοφαρμακευτική.

Απώλειες σημειώνει και η μετοχή της Daimler μετά την αποκάλυψη σχεδίων για την κατασκευή των φορτηγών Actros στην Κίνα.

Πηγή: Reuters, investing.com



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα