CSR Hellas: Συνεργασία με ΕΛΙΝΥΑΕ για δράσει στους χώρους εργασίας

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 10:30
UPD:10:43
REUTERS/David Jackson

Σε μνημόνιο συνεργασίας με κοινές δράσεις προχώρησαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλεια της Εργασίας (EΛΙΝΥΑΕ) και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR HELLAS). 

Οι δύο φορείς αναγνωρίζουν ότι τα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία αποτελούν βασικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων, της βιωσιμότητάς τους και, κατά συνέπεια, της ανταγωνιστικότητας των εθνικών οικονομιών. Επίσης, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, που συνεπάγεται οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο. Για τον σκοπό αυτόν, προχωρούν στον σχεδιασμό κοινών ενεργειών και δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, αλλά και υποστήριξης των επιχειρήσεων στην εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης των θεμάτων υγείας και ασφάλειας της εργασίας, την ενθάρρυνση της αναφοράς σε πολιτικές, πρωτοβουλίες και δράσεις, που προάγουν την υγεία και ασφάλεια στην εργασία, σε μελέτες, έρευνες, εκθέσεις, κοινωνικούς απολογισμούς, κώδικες δεοντολογίας και λοιπά έντυπα των επιχειρήσεων.

Με αφορμή τη συμφωνία συνεργασίας η πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ, Ρένα Μπαρδάνη, σημείωσε ότι με αφορμή την πανδημία, τα θέματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας αποκτούν ξεχωριστό χαρακτήρα και απαιτούν πολιτικές και πρακτικές που υπερβαίνουν την απλή υποχρέωση. 

Από την πλευρά της η Μαρία Αλεξίου, πρόεδρος του CSR Hellas σημείωσε ότι η συνεργασία μας με το ΕΛΙΝΥΑΕ είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης του CSR Hellas να δίνει προτεραιότητα στις συνεργασίες και στα ζητήματα που είναι πραγματικά ουσιώδη για τα μέλη του, αλλά και την κοινωνία.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα